Loading...
1502, 2024

Apps per millorar la memòria

|

. Amb el pas dels anys, el rendiment cognitiu i la memòria es poden veure afectat, per tant és molt important exercitar-los i així aconseguir que el seu funcionament no es ressenti. El cervell és un múscul que es regenera i millora si s’entrena.

2112, 2023

Cafè, quant és massa?

, |

El cafè és una de les begudes més populars del món. Molts experts creuen que també és una de les més saludables. Aquesta popular beguda ens dona l'impuls d'energia necessari i encara que és un fet que la cafeïna pot posar-nos nerviosos, el consum moderat de cafè també pot tenir alguns beneficis per a la salut.

610, 2023

Sí, el canvi d’hora pot afectar l’organisme

|

Totes les persones, de la mateixa manera que els animals i les plantes, comptem amb un rellotge biològic, situat a l'hipotàlem del cervell, que permet sincronitzar els processos fisiològics del cos amb altres canvis ambientals, de llum o temperatura.

1606, 2023

Què és i com utilitzar ChatGPT

|

Aquesta eina, desenvolupada per l'empresa OpenAI, permet a la màquina entendre qualsevol pregunta o petició de l'ésser humà en el llenguatge natural i genera una resposta original que no està programada.

3105, 2023

Nets adolescents, saps com connectar-hi?

, |

Tots som conscients que la relació entre avis i nets va canviant a mesura que passa el temps i en funció de les edats dels dos grups. Per exemple, s'ha demostrat que en general quan la persona gran és relativament jove gaudeix especialment amb els nets petits. Tot i això, a mesura que aquests creixen l'enllaç adquireix una altra perspectiva.

2205, 2023

Coneix els millors jardins botànics d’Espanya

, |

Concebuts com a llocs d'experimentació i aprenentatge, els jardins botànics d'Espanya es converteixen en espais idonis per fomentar el coneixement i el respecte pel medi ambient i descobrir un entorn vegetal inigualable gràcies a la riquesa del patrimoni vegetal espanyol.

2104, 2023

Quina és la manera més saludable de cuinar?

|

Menjar bé és una prioritat per mantenir el nostre organisme sa. Per aconseguir-ho hem de comptar amb ingredients frescos i de bona qualitat, però també cuinar-los de la manera més saludable. Les investigacions mostren que certs mètodes de cocció poden canviar la composició dels aliments de maneres que podrien perjudicar la nostra salut.

1904, 2023

L’any Sorolla, pel centenari del pintor valencià

|

Joaquín Sorolla va ser el pintor espanyol de més projecció internacional del seu temps i una de les figures capitals de la història de l'art espanyol en conjunt. Aquest 2023 es compleixen cent anys de la seva mort amb nombroses exposicions, publicacions i altres activitats per homenatjar el pintor al llarg de tot l'any.

304, 2023

Descobreix el teu propi ‘ikigai’

, |

Són moltes les persones que han estudiat l'estil de vida de les comunitats amb una major esperança de vida, i que busquen obtenir una resposta o model a imitar. Entre els llocs destacats, hi ha les illes d'Okinawa, a l'extrem sud del Japó, històricament conegudes per la seva longevitat.

3103, 2023

Jubilació, millor al poble o a la ciutat?

|

Quan queden pocs anys per a la jubilació, algunes persones es plantegen fer un canvi important a les seves vides i anar a viure a prop del mar o envoltades de natura, fugir de la ciutat i dels alts preus, tornar al seu poble... La llista de desitjos és molt variada.

2403, 2023

Totes les novetats a la Declaració de la Renda de 2022

|

La campanya de la Renda 2022, que es correspon amb els ingressos obtinguts enguany, es prolongarà entre l'1 i el 30 de juny de manera ordinària, encara que a partir del proper 11 d'abril es podran presentar les declaracions per Internet, d'acord amb el calendari del contribuent de l'Agència Tributària.

2402, 2023

Els sèniors, protagonistes de les campanyes de moda

|

La indústria de la moda ha viscut un canvi significatiu en els darrers temps. Mentre que fa uns anys era complicat veure sobre les passarel·les i a les revistes models que superessin la trentena, cada vegada són més les firmes i marques que opten per perfils madurs per a les seves campanyes i desfilades.

2002, 2023

5 claus per revaloritzar la teva llar

, |

Quan parlem de revaloritzar una casa ens referim a fer petites millores i reformes per optimitzar-ne el preu de venda. Una reforma integral amb un cost mitjà de 50.000 € per a un pis de 100 m2 pot suposar una revaloració del 20%. Però la millor opció en molts casos és fer canvis petits que siguin efectius, de manera que aconseguirem revaloritzar-ne el preu entre un 10% i un 15%.

1702, 2023

Dieta antiinflamatòria per estar més sans

, , |

La inflamació és una resposta fisiològica per guarir el teixit de l'organisme que ha estat danyat. En la inflamació crònica, el procés inflamatori pot començar encara que no hi hagi lesió, i no acaba quan hauria d'acabar. D'aquesta manera, pot ser causada per infeccions que no desapareixen, la qual cosa origina un dany al nostre ADN. En aquest sentit, es crucial que cuidem la nostra alimentació.

1502, 2023

10 idees per treballar la teva autoestima a qualsevol edat

|

L'autoestima és la manera com ens valorem com a individus a nosaltres mateixos, de manera que és un dels factors clau per al benestar emocional. Tant una baixa autoestima com una massa inflada pot ser problemàtica. L'ideal és tenir una autoestima equilibrada i ajustada a la realitat, des de la qual puguem ser conscients de les pròpies limitacions i del nostre potencial.

1302, 2023

Els carnavals més famosos del món

, |

Febrer és època de carnestoltes i pots recórrer tot el planeta visitant els millors del món. Des del famós Sambódromo de Rio de Janeiro fins al Carnaval de Binche a Bèlgica, aquestes festes de carrer colorides us reanimaran l'esperit i us faran ballar. Trieu el vostre destí.

1002, 2023

Per què l’envelliment no va associat a l’edat

, |

La diferència entre l'edat cronològica i l'edat biològica varia molt d'unes persones a unes altres. Això vol dir que tots no envellim al mateix ritme, alguns tenim una edat biològica més gran que la cronològica i viceversa. Aleshores, de què depèn l'envelliment?

2301, 2023

Fins on compensa la jubilació activa?

|

A Espanya hi ha únicament 67.164 persones acollides a la jubilació activa, una fórmula legal que permet compatibilitzar el cobrament de part de la pensió i seguir treballant, a temps parcial o complet, sigui com assalariat o per compte pròpia.

1801, 2023

Les ciutats més cares del món, i les més barates

|

Hong Kong, Zurich i Ginebra són les tres ciutats del món més cares per viure, i tanquen el top cinc Berna i Tòquio. Com es desprèn de l'Informe Anual de Cost de Vida 2022, elaborat per la consultora Mercer, que analitza l'evolució dels preus en un cistell de més de 200 béns i serveis a 227 ciutats dels cinc continents.

1601, 2023

Les pel·lícules més esperades per a aquest 2023

|

La gran pantalla ens reserva moltes sorpreses per a aquest any que acabem de començar. Des de títols originals com ‘Oppenheimer’, passant per la seqüela de ‘Dune’ o la cinquena entrega d’’Indiana Jones’, hi ha pel·lícules per a tots els públics i gustos. Presentem les produccions que s'estrenaran durant aquest 2023 perquè les apuntis al calendari.

301, 2023

He de posar-me a dieta al gener?

, , |

Cada any, quan arriba el gener, són moltes les persones que pensen a començar una nova dieta. Després de donar-nos el gust de menjar i beure durant la temporada festiva, és normal que vulguem “tornar a la normalitat”, eliminar “toxines” o perdre l'excés de pes acumulat durant les celebracions nadalenques.

912, 2022

Com afecta la salut intestinal el teu benestar

, |

Els problemes funcionals de l'intestí afecten entre un 15% i un 20% de la població, i les dones són doblement sensibles a aquest problema. Algunos síntomas son debidos a la calidad de la alimentación, que quizás hemos descuidado, a malos hábitos o al sedentarismo. Por ello, si te lo propones, puedes recuperar tu bienestar digestivo.

2811, 2022

Viatges: els jardins més bonics del món

|

Els jardins botànics que podem trobar arreu del món són el lloc ideal per escapar de la rutina diària i gaudir de la bellesa del món natural. Són jardins que detallen la història i la cultura de cada lloc a través dels seus paisatges.

510, 2022

Refredats de tardor: com prevenir-los

|

Comença a arribar la temporada de fred i amb ella els refredats. Estem acostumats a pensar que la causa dels refredats és no anar ben abrigats, i encara que és cert que hi ha una connexió, el fred no és el culpable directe que emmalaltim.

909, 2022

Novetats editorials per a la tornada de vacances

|

Acaba l'estiu i és un bon moment per a agafar bons hàbits de lectura. En els mesos d'agost i setembre han sortit a la llum alguns llibres que faran que la volta a la rutina sigui més amena. Aquestes són algunes novetats editorials que no pots perdre't si ets un apassionat de la lectura.

709, 2022

La síndrome postvacacional també afecta els sènior

|

Amb la fi de les vacances, moltes persones senten un canvi en el seu estat d'ànim que es pot prolongar unes setmanes. És el conegut com a síndrome postvacacional, que engloba una sèrie de símptomes de durada limitada coincidint amb el retorn a la feina, la rutina i l'inici del curs escolar.

1908, 2022

Per què les ciutats han de ser ‘smart human cities’

|

Les Smarts Cities o o ciutats intel·ligents, que se serveixen de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per desenvolupar infraestructures que minimitzen la despesa energètica i milloren la qualitat de vida. Venen a ser una pilota d'oxigen a la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació.

2507, 2022

Sucre, quan menys és més

, , |

En la guia sobre la ingesta de sucres per a adults i nens, l'Organització Mundial de la Salut recomana que el consum de sucres lliures no sobrepassi el 10% de la ingesta calòrica total diària. Tot i això, als països occidentals, el sucre sol representar fins al 15% de la ingesta diària d'energia.

2906, 2022

Hotels de cinema on pots passar la nit

, |

Ja sigui l'escena del balcó de Julia Roberts i Richard Gere a 'Pretty Woman' o en la que Cary Gran neda fins a la platja privada de l'Hotel InterContinental de Cannes a 'Atrapa a un ladrón', els hotels han estat escenari de fons d'històries cinematogràfiques que tots guardem a la nostra memòria.

2706, 2022

5 consells sobre ciberseguretat que has de tenir en compte

|

La ciberseguretat consisteix a defensar els ordinadors, els servidors, els sistemes electrònics, les xarxes i les dades, d'atacs maliciosos. El terme s'aplica en diferents contextos, que van des dels negocis fins a la informàtica mòbil, i és important saber com reaccionar en cas de rebre alguna ciberamenaça.

2406, 2022

Per què caminar és el millor exercici

|

Els estudis donen suport a la idea que hauríem de moure'ns més del que fem i que, potser, el nostre objectiu mínim hauria d'estar més a prop dels 15.000 passos al dia, cosa que equival a 2 hores de caminada a pas lleuger.

806, 2022

10 apps per a augmentar el teu benestar

, |

Amb l'arribada dels telèfons intel·ligents s'han anat creant aplicacions que poden ajudar-nos a ser més feliços i a trobar el benestar mental i físic. Aquests són 10 exemples d'aplicacions que poden ser útils en el teu dia a dia per a augmentar el teu benestar.

606, 2022

Quins vegetals són els més recomanables per a l’artrosi

|

L'artrosi afecta el 15-20% de la població espanyola. Consisteix en una degradació del teixit que cobreix les articulacions (el cartílag és un teixit que fa d'amortidor al protegir els extrems dels ossos i que afavoreix el moviment de l'articulació) i els símptomes són inflamació, dolor articular, rigidesa i pèrdua de mobilitat.

106, 2022

Com detectar els primers símptomes de l’Alzheimer

|

L'Alzheimer és una malaltia que empitjora a mesura que el temps passa i, per això mateix, té diferents etapes en el seu desenvolupament. Els primers símptomes no són fàcils de reconèixer i, la majoria de les vegades, es poden confondre amb el procés normal d'envelliment.

2105, 2022

10 errors d’etiqueta que comets i no saps

|

Lluny de formalitats buides, les bones maneres i les normes de cortesia ens ajuden a guanyar confiança i augmenten la nostra capacitat de portar-nos bé amb els altres en tots els entorns. I és que aconseguir que els altres se sentin còmodes, és vital per al nostre èxit en societat.

2904, 2022

Quines bombetes has de posar a casa per gastar menys

|

Durant els darrers mesos, els preus de la llum no han deixat de disparar-se. Per això, és important mantenir un consum raonable i aconseguir que la factura de la llum sigui el menys voluminosa possible. També es poden prendre altres mesures que ens ajuden a rebaixar el consum.

2704, 2022

Claus per a organitzar el teu viatge

, |

És inevitable començar a pensar en escapades i vacances, però la incertesa en què vivim no ajuden a l’hora de fer plans viatgers. Per això des de l’Agència de Viatges RACC volem compartir alguns consells per reservar un viatge a mitjà o llarg termini. Per planificar vacances per a aquest any pots optar per esperar a l’últim moment o planificar amb temps i anar sobre segur, tenint en compte les nostres recomanacions.

1804, 2022

Així és el Metavers

|

Durant els darrers mesos no hem deixat d'escoltar la paraula 'metavers'. Però a què fa referència exactament? Un metavers és una realitat digital a la qual s'accedeix a través de dispositius especials, com les ulleres de realitat virtual o augmentada, que permeten la interacció entre els usuaris.

604, 2022

Com es porten els vestits el 2022

|

Vestir-se informalment, treballar des de casa, buscar la comoditat i els estils més audaços han revolucionat allò que significa anar en vestit. Ha arribat el moment de donar la benvinguda a algunes idees noves.

2903, 2022

Síndrome del cuidador: què és i què fer

|

Davant d'una situació en què un familiar pateix una condició que el priva de la seva autonomia, és recurrent que un altre membre de la família adopti un paper de cuidador, ja que l'afectat pateix una alteració de les capacitats, tant físiques com cognitives.

1602, 2022

10 famosos que presumeixen de cabells blancs

|

Cada cop més, els famosos reivindiquen un aspecte natural d'acord amb la seva edat real. En els darrers mesos s'ha produït una veritable revolució dels cabells blancs que ha portat celebrities de tot el món a dir adéu al tint.

2001, 2022

La moda més enllà del 60

|

La moda ha deixat de centrar-se només en la joventut i ha començat a apropar-se a la generació silver, perquè la realitat és que les tendències, l’estil, els blogs i les xarxes socials no tenen edat.

Go to Top